Hovězí roštěná na houbách Pohlreich

Hovězí roštěná na houbách
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    1 hodina, 15 minut
  • Porce
    2
  • Ready In
    1 hodina, 30 minut

Hovězí roštěná na houbách Pohlreich

Hovězí roštěná na houbách Pohlreich se hodí jako takové klasické české jídlo nejen na nedělní oběd. Nepotřebujeme žádné speciální koření ani ingredience. Na tuto dobrotu nám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. Já znám nejlepší roštěnou od mojí babičky, ale existuje několik skvělých receptů a podle receptu ji zvládne zaručeně každý. K této roštěné se nejvíce hodí jako příloha rýže, doporučuji rýži basmati. Samozřejmě servírování a jiné přílohy necháme pouze na Vaší fantazii a chuti.

Suroviny na přípravu hovězí roštěné na houbách:
  • Hovězí roštěná – 2 plátky
  • Houby – 2 hrsti, nejlépe hříbky, čerstvé či sušené
  • Cibule – 1ks, středně velká
  • Vývar či voda – 1l
  • Hladká moukana zahuštění
  • Sůl, pepř, kmíndle chuti
  • Olejna smažení
  • Rýže basmati 
Postup přípravy hovězí roštěné na houbách:
  1. Roštěnou nakrájíme na plátky, na stranách nařízneme a naklepeme. Okořeníme a necháme v lednici chvíli odležet.
  2. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme maso a necháme zatáhnout z obou stran.
  3. Poté přidáme houby, záleží zda používáme houby čerstvé či sušené. Sušené houby spaříme vodou a přidáme k masu.
  4. Dále přilijeme horkou vodu či vývar a dusíme do měkka cca 45 minut. Když je maso měkké, zahustíme moukou, dokořeníme dle chuti a necháme ještě 10 minut povařit.
  5. Jako přílohu jsme zvolili rýži basmati, ozdobili petrželkou a můžeme podávat.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Eliza

      U nás dnes byla také roštěná na houbách… ukládám si recept na příště

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..