-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření1 hodina, 15 minut
-
Porce2
-
Celkový čas1 hodina, 30 minut
Hovězí roštěná na houbách Pohlreich
Hovězí roštěná na houbách Pohlreich se hodí jako takové klasické české jídlo nejen na nedělní oběd. Nepotřebujeme žádné speciální koření ani ingredience. Na tuto dobrotu nám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. Já znám nejlepší roštěnou od mojí babičky, ale existuje několik skvělých receptů a podle receptu ji zvládne zaručeně každý. K této roštěné se nejvíce hodí jako příloha rýže, doporučuji rýži basmati. Samozřejmě servírování a jiné přílohy necháme pouze na Vaší fantazii a chuti.
Suroviny na přípravu hovězí roštěné na houbách:
- Hovězí roštěná – 2 plátky
- Houby – 2 hrsti, nejlépe hříbky, čerstvé či sušené
- Cibule – 1ks, středně velká
- Vývar či voda – 1l
- Hladká mouka – na zahuštění
- Sůl, pepř, kmín – dle chuti
- Olej – na smažení
- Rýže basmati
Postup přípravy hovězí roštěné na houbách:
- Roštěnou nakrájíme na plátky, na stranách nařízneme a naklepeme. Okořeníme a necháme v lednici chvíli odležet.
- Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme maso a necháme zatáhnout z obou stran.
- Poté přidáme houby, záleží zda používáme houby čerstvé či sušené. Sušené houby spaříme vodou a přidáme k masu.
- Dále přilijeme horkou vodu či vývar a dusíme do měkka cca 45 minut. Když je maso měkké, zahustíme moukou, dokořeníme dle chuti a necháme ještě 10 minut povařit.
- Jako přílohu jsme zvolili rýži basmati, ozdobili petrželkou a můžeme podávat.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews